WHO roept internationale noodtoestand uit vanwege zika-virus

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) slaat alarm vanwege de snelle uitbraak van het zika-virus en heeft een internationale noodtoestand voor de volksgezondheid afgekondigd. De WHO adviseert zwangere vrouwen niet af te reizen naar landen waar het virus veel voorkomt. In de betreffende landen wordt vrouwen aangeraden voorlopig een zwangerschap uit te stellen, bedekkende kleding te dragen en anti-muggenmiddelen te gebruiken.

Alle ogen zijn nu gericht op de mogelijke link tussen het virus en de ernstige hersenafwijkingen bij baby’s. Die link staat wetenschappelijk nog niet vast, maar in gebieden waar het zika-virus rondwaart, lijken opvallend veel kinderen met een te kleine schedel te worden geboren. Daardoor kunnen hun hersenen zich niet volledig ontwikkelen (microcefalie).Verder wil het WHO dat medici overal ter wereld actief op zoek gaan naar zika en microfalie en moet de bestrijding worden opgeschroefd van de mug die het zika-virus, maar ook andere virussen overbrengt.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>