Chinees/Europees ‘maandorp’ in de maak

China en het Europese Ruimtevaartagentschap ESA overleggen over de bouw van een buitenpost voor mensen op de maan. Het ‘maandorp‘ zou een internationaal lanceerplatform kunnen worden voor toekomstige missies naar Mars. Daarnaast kunnen met het ‘maandorp’ mijnbouw op de maan en ruimtetoerisme realiteit worden.

China en de ESA werken al langer samen in de ruimtevaart. China lanceerde pas in 2003 voor het eerst een bemande raket, maar de laatste jaren is het land bezig met een inhaalslag. China wil aan het eind van dit jaar monsters nemen van de maan en volgend jaar de eerste missie naar de achterzijde van de maan. Er zijn nog geen data bekend over het ‘maandorp’.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>