Aanklacht tegen IMF-topman om poging verkrachting

De directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en mogelijke  presidentskandidaat van Frankrijk, Dominique Strauss-Kahn (62), verkeert in zwaar weer. Het Amerikaanse Openbaar Ministerie heeft een aanklacht tegen hem ingediend wegen poging tot verkrachting en wederrechtelijke vrijheidsberoving. Zaterdagmiddag werd hij aangehouden op de luchthaven van New York, Kennedy Airport; kort ervoor was hij uit het vliegtuig gehaald dat naar Parijs zou vertrekken.

 

Volgens zijn advocaat zegt Strauss-Kahn onschuldig te zijn. Een 32-jarige vrouwe die in het Sofihotel in de buurt van times Square werkt, heeft hem beschuldigd van seksuele misdrijven. Ze zou zaterdag aan de dader zijn ontsnapt. Agenten onderzochten de hotelkamer waar de klaagster zei te zijn misbruikt, en stelden vast dat Strauss-Kahn inderhaast was gevlucht. Volgens de zegsman van de politie van New York heeft hij politieke onschendbaarheid.

 

De IMF chef, in Frankrijk bijgenaamd ‘DSK’, doet het goed in eigen land in opiniepeilingen die vooruitkijkt op de Franse presidentsverkiezingen in 2012. De socialistische ex-minister zou kans maken op het presidentschap. Een prominente partijgenoot, Jean-Marie Le Guen, stelde al vóór de aanhouding van Strauss-Kahn dat president Nicolas Sarkozy een lastercampagne tegen DSK was begonnen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>