Bob Geldof organiseert grote anti-brexitmars in Londen: ‘Exit from Brexit’

In Londen zijn zaterdag circa 50.000 mensen de straat opgegaan voor een anti-brexitdemonstratie. De actie werd mede georganiseerde door zanger en activist Bob Geldof, die in het verleden meerdere acties voor Afrika op zijn naam had staan. De deelnemers trokken met EU-vlaggen door het centrum naar de parlementsgebouwen. 

‘De mars van het volk’ had als motto ‘verenigen, heroverwegen en afwijzen’: op spandoeken stond dan ook ‘Exit from Brexit’. Over twee dagen wordt in het Lagerhuis voor het eerst gestemd over het verlaten van de Europese Unie. Onderhandelingen daarover in Brussel verlopen uiterst traag. Na de verkiezingen van juni is de positie van premier May verzwakt. Ze schreef verkiezingen uit om een grotere meerderheid in het parlement te krijgen, maar verloor juist zetels en moet het nu zien te rooien met een minderheidskabinet.

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>