Obama doorgereisd naar Brussel

Dinsdagavond na afsluiting van de NSS-top, vloog de Amerikaanse president Obama met de Air Force One van Schiphol naar Brussel voor een kort bezoek aan België. Vanmorgen bezocht hij Flanders Field American Cemetary, een begraafplaats in Waregem (boven Kortrijk), waar 368 Amerikaanse gesneuvelden in de Eerste Wereldoorlog begraven liggen.

In het bijzijn van koning Filip en premier Di Rupo legde de president een krans. In een toespraak had Obama het over ‘Brave Little Belgium’ en citeerde hij uit ‘We Shall Keep The Faith’ uit het wereldberoemde gedicht ‘In Flandres Field‘ uit 1918 van Moina Michael. Ook in België gelden draconische veiligheidsmaatregelen tijdens het bezoek van Obama. Zo werd het verkeer op de Brusselse Ring stilgelegd om het konvooi van de president door te laten. Vanmiddag wordt in Brussel de Amerikaans-Europese top gehouden. Voorafgaand luncht Obama met Europees president Van Rompuy en Europese Commissie-voorzitter Barrosso. Na de top volgt een gesprek met secretaris-generaal Rasmussen van de NAVO. Ter afsluiting houft Obama een speech. Daarna vliegt hij door naar Rome, voor een ontmoeting met de paus.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>