Woensdag 4 oktober: Werelddierendag

@Erik Feenstra

Woensdag 4 oktober is het Dierendag. De ‘verjaardag’ World Animal Day wordt door menig baasje vergeten, simpelweg omdat het eigenlijk voor de ware dierenliefhebber iedere dag dierendag is. Het is de sterfdag van de heilige Franciscus van Assisi (geboren in 1181 of 1182 – gestorven 4 oktober 1226), die zich ontfermde over zwervers, planten en dieren. Volgens de legende kon hij met dieren praten.

Ieder jaar voert de Dierenbescherming rond Werelddierendag een campagne voor dieren die worden verwaarloosd, mishandeld of gedumpt. Duizenden collectanten gaan op pad om geld op te halen voor dieren in nood. Veel dierenopvangcentra houden open dagen op of rond Dierendag. In 1930 werd voor het eerst Dierendag gehouden; de commercie rook geld, maar sinds de jaren zestig is het ook een belangrijke dag voor dierenactivisten. Daarnaast wordt er vooral voor kinderen van alles georganiseerd, vaak in de natuur, zoals op kinderboerderijen en in dierentuinen, maar ook in musea.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>