Circa 5500 Nederlandse toeristen in Egypte

Op dit moment verblijven ongeveer 5.500 Nederlandse toeristen in Egypte. Dat schrijft minister Timmermans van Buitenlandse Zaken op basis van gegevens van reisorganisaties in een brief aan de Tweede Kamer. De landgenoten logeren in of in de buurt van de toeristenresorts. Bij de Nederlandse ambassade in Cairo hebben zich zo’n 1.400 mensen geregistreerd, maar dat zijn vooral mensen die in Egypte wonen. Sinds vrijdag raadt het ministerie van Buitenlandse Zaken het reizen naar Egypte af. Mensen die er al zijn, moeten kritisch bekijken of een verder verblijf in het roerige land op dit moment echt noodzakelijk is.

 

De ambassade heeft vier extra medewerkers ingezet op populaire vakantiebestemmingen aan de Rode Zee en de Golf van Akaba.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>