Reisadvies: blijf weg uit Egypte

Blijf weg uit Egypte. Dat reisadvies geeft het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het ministerie in Den Haag heeft het reisadvies aangescherpt en ontraadt Nederlanders naar Egypte te gaan. Alleen vakantieoorden aan de Rode Zee en de Golf van Akaba zijn nog veilig genoeg. Aanleiding voor de aanscherping zijn de onlusten in de hoofdstad Cairo. Vanochtend kwamen bij geweld bij de kazerne van de Republikeinse Garde minstens vijftig mensen om het leven. Gisteren sloeg de vlam in de pan in Egypte, toen het leger twee pleinen ontruimde die al wekenlang worden bezet door aanhangers van de afgezette president Morsi.

Daarbij vielen tientallen doden en honderden gewonden. Vorige week had het ministerie het reisadvies al aangescherpt, maar gold er nog een uitzondering voor belangrijke familiebezoeken en zakenreizen. Nederlanders die op dit moment in Egypte zijn, moeten zich afvragen of het nog nodig is dat ze er blijven. Die raad geeft de Nederlandse ambassadeur in Egypte, Gerard Steeghs. Nederlanders die vakantie houden aan de Golf van Akaba en de Rode Zee, moeten waakzaam zijn, luidt het advies.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>