SingularityU conferentie 12 en 13 september in Amsterdam

Op 12 en 13 september organiseert SingularityU The Netherlands in het DeLaMar Theater in Amsterdam een conferentie met een sprekers en onderwerpen over de impact van technologie op burgers, bedrijven en de samenleving. De programmering van de SingularityU The Netherlands Summit bouwt voort op de onderwerpen, die dit jaar door het World Economic Forum in Davos als topprioriteit zijn behandeld (bron: persbericht).

Zie ook: GOGBOT Festival Enschede – Post-singularity

De sprekers zijn zowel experts op het gebied van specifieke technologieën (artificial intelligence, blockchain, neuroscience, manufacturing en cybersecurity) als kritische denkers op het gebied van de maatschappelijke onderwerpen waar deze technologie van invloed op is, zoals mobiliteit, voedsel, energie en werk. De SingularityU The Netherlands Summit is een vernieuwende mix van zowel Nederlandse als Amerikaanse top-sprekers. Een kleine greep uit de 25 aanwezige sprekers: André Kuipers (ruimtevaart), Maarten Steinbuch (robotica), Leo Kouwenhoven (quantum computing), Carlo van de Weijer (mobiliteit) en Melanie Swan (blockchain).

Yuri van Geest, oprichter van SingularityU The Netherlands: ‘De afgelopen zes jaar hebben wij veel aandacht aan individuele technologieën besteed. Nu zullen wij de focus met name leggen op hoe deze technologieën samenkomen en door beslissers en ondernemers kunnen worden ingezet om urgente en relevante veranderingen in de maatschappij te bewerkstelligen.’ Tijdens de tweedaagse SingularityU The Netherlands Summit zijn meer dan 900 vertegenwoordigers van het Nederlandse en Europese bedrijfsleven, overheid en maatschappelijke organisaties bij elkaar. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door TMG, Philips, KPN en Deloitte.

Zie de website singularityunl.org voor de volledige line-up van de Summit en meer achtergrond over de sprekers

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>