Israël bouwt Einstein Museum

Israël krijgt een museum voor Albert Einstein (1879-1955). De Joodse natuurkundige van Duitse afkomst liet zijn archief na aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem. Onder de meer dan 80.000 documenten zitten handgeschreven manuscripten die zijn relativiteitstheorie en de formule E=mc2 beschrijven Het museum gaat de nalatenschap van Einstein beheren.

De Israëlische regering stelt 205.000 euro ter beschikking voor de uitwerking van de plannen. Het museum krijgt de vorm van het hoofd van de Nobelprijswinnaar, zei premier Netanyahu. Hij denkt dat ‘heel de wereld naar Jeruzalem zal komen’. Drie jaar geleden werd Einstein uitgeroepen tot de grootste natuurkundige aller tijden, tijdens een verkiezing die onder meer de Volkskrant en het Nederland Tijdschrift voor Natuurkunde hadden georganiseerd.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>