Drie KLM-toestellen getroffen door bliksem

Zondagmiddag zijn drie toestellen van KLM kort na het opstijgen van Schiphol getroffen door bliksem. Een vliegtuig moest terugkeren voor nadere inspectie: vlucht KL1175 op weg naar het Noorse Trondheim. Omdat de bliksem in het toestel was geslagen, keerde het boven de Noordzee om en vloog terug naar Schiphol.

Even leek het erop dat vlucht KL1365 naar Warschau ook moest terugkeren, maar na een rondje over de Veluwe te hebben gevlogen kon het toestel verder naar Polen vliegen. Een derde toestel, een Boeing 787 kon ondanks blikseminslag verder vliegen naar het Japanse Osaka.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>