Honderden Nederlanders zitten al 17 uur vast in trein vanuit Hongarije

Honderden Nederlanders zitten vast in een trein vanuit Hongarije. Velen van hen waren op het Sziget-festival in Budapest geweest en in een speciale trein terug naar huis. Door hevig noodweer in Oostenrijk brak een bovenleiding. Daardoor kwam de trein stil te staan bij station Andorf in Oostenrijk, ten zuiden van Passau, met 900 passagiers, onder wie veel Nederlanders.

De trein staat al sinds vrijdagnacht stil; de terugreis duurt naar verwachting zo’n 42 uur: de reizigers komen op z’n vroegst zondagochtend om 06.00 uur aan op eindstation Amersfoort. Omdat de trein op een startion stilstaat, valt de ellende wel me: er is een supermarkt en mensen kunnen naar buiten om de benen te strekken. Door hevige regenval, blikseminslag en windstoten van 120 kilometer per uur werd in Oostenrijk al het treinverkeer bij de grens met Duitsland stilgelegd.

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>