Duizenden vakantiegangers gestrand op vakantie-eiland Madeira

Sinds afgelopen vrijdag zijn duizenden vakantiegangers gestrand op het Portugese eiland Madeira. Door de aanhoudende harde wind hebben er meer dan vijftig vluchten niet kunnen opstijgen of landen. Circa 5.500 passagiers zitten vast op het Christiano Rolando vliegveld bij de hoofdstad Funchal. Vanwege het hoogseizoen en het grote aantal is het moeilijk om voor de gestrande reizigers passend onderdak te vinden.

Onder de getroffen reizigers zitten 150 Nederlanders. Het eiland werd geteisterd door krachtige windstoten tot 75 kilometer per uur, die pas maandagmiddag in kracht afnamen. Een vliegtuig met Nederlandse toeristen week uit naar het Spaanse eiland Tenerife, andere reiziger s werden naar het nabijgelegen eiland Porto Santo gebracht en daarvandaan met de boot naar Madeira gebracht. Volgens piloten is de luchthaven bij Funchal een van de moeilijkste in Europa, omdat het zo dicht tegen de bergen en de zee ligt. Een deel van de landingsbaan loopt door tot over het strand.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>