Trein ontspoort in Griekenland: twee doden en zeven gewonden

Zaterdagavond ontspoorde een trein circa 40 kilometer ten westen van de Griekse havenstad Thessaloniki. Daarbij zijn twee doden gevallen en zeven mensen gewond geraakt, van wie twee ernstig. Door nog onbekende oorzaak ontspoorde een intercity met vijf wagons, die op weg was van de hoofdstad Athene naar Thessaloniki.

De trein kwam tegen een huis tot stilstand, de locomotief schoot door de onderste verdieping. Twee mannen sprongen van het balkon om zich in veiligheid te brengen. Reddingsdiensten rukten massaal uit. Over het aantal slachtoffers bestond lange tijd onduidelijkheid: aanvankelijk was sprake van vier doden. In de trein zouden circa honderd mensen hebben gezeten. De machinist zou in kritieke toestand verkeren.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>