België: vliegtuig met technische probleem moet vier uur rondvliegen voor het kan landen

Een passagiersvliegtuig heeft vier uur rondjes boven Belgisch Limburg moeten vliegen, voor het een noodlanding kon maken op vliegveld Zaventem bij Brussel waar het net was opgestegen. Het toestel van Brussel Airlines was met 175 passagiers op weg naar Burkina Fasso, toen de crew een technisch mankement ontdekte.

Het rondjes draaien was nodig, omdat het toestel topzwaar was. Eerst moest de nodige kerosine verbranden, waardoor het vliegtuig lichter zou worden en veilig zou kunnen landen. Na een urenlange vertraging moesten de passagiers met een ander toestel naar Burkina Fasso vliegen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>