Zuid-Korea: rampschip Sewol van zeebodem gelicht

Bergers hebben voor de kust van Zuid-Korea het wrak van de veerboot Sewol van de zeebodem getakeld, die op 16 april 2014 bij het eiland Jindo was gezonken. Driehonderd mensen kwamen om, 172 overleefden de ramp. Later bleek dat het schip overbeladen was, toen het onderweg was van de havenstad Incheon naar het eiland Jeju voor de zuidkust, een populair eiland in Zuid-Korea.

De berging begon nu pas, omdat het wrak niet stabiel lag en het voor duikers te gevaarlijk was om er te werken. Het scheepswrak lag ongeveer veertig meter onder de zeespiegel. Woensdagochtend lukte het de bergers om het 145 meter lange scheepswrak op te lichten.  Als alles volgens plan verloopt, wordt het wrak binnen acht dagen opgehesen en naar de haven van Mokpo gebracht. Daar wordt in het wrak eerst gezocht naar menselijke resten.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>