Treinbotsing in Luxemburg: zeker één dode en meerdere gewonden

In het zuiden van Luxemburg zijn vanochtend rond 8.45 uur twee treinen frontaal op elkaar gebotst. Daarbij zou zeker één persoon om het leven zijn gekomen en meerder mensen gewond zijn geraakt, van wie twee ernstig. Ten zuiden van Bettemburg botsten een goederentrein en een passagierstrein door nog onbekende oorzaak op elkaar.

De goederentrein kwam uit Frankrijk, de passagierstrein was vanuit Luxemburg op weg naar Frankrijk. De botsing veroorzaakte een enorme ravage op het spoor en heeft tot grote vertraging in de regio gezorgd. Het treinverkeer tussen Frankrijk en Luxemburg is voor 48 uur stilgelegd. Er worden bussen ingezet voor de tienduizenden mensen die over de grens werken. Er is een onderzoek ingesteld nar de oorzaak van het ongeluk. In 2006 was er in de regio een vergelijkbaar ongeluk, dat aan zes mensen het leven kostte..

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>