Metrostaking van 24 uur zorgt voor chaos in Londen

Het gebeurt om de haverklap: London tubes die vanwege stakingen niet rijden. Vandaag is het goed raak; door een 24-uursstaking is het openbaar vervoer in de Britse hoofdstad een chaos. Van de 270 metrostations zijn er honderd gesloten. Het personeel is boos over het opnieuw verdwijnen van arbeidsplaatsen op de metrostations en over de sluiting van loketten.

De medewerkers, waarvan er volgens de vakbonden vorig jaar al 830 hun baan kwijt raakten, klagen dat de metrostations hierdoor steeds onveiliger worden. Treinstation Clapham Junction werd ontruimd door de te grote mensenmassa. Passagiers moesten uren wachten tot ze het perron mochten betreden. Ook op andere treinstations staan lange rijen bij de treinen, bussen en taxi’s.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>