Heel Europa in de greep van Koning Winter

Koning Winter heeft heel Europa in zijn greep: overal daalt het kwik tot onder het vriespunt en is er grote kans op winterse buien. Zaterdag trekt een storing Duitsland in, eerst met sneeuw, later ijzel in het westen. Vanwege ijzel geldt in ons land geldt vanaf middernacht code oranje. Wintersporters die terug naar huis gaan, moeten zich voorbereiden op een barre tocht.

Op veel plaatsen daalt het kwik tot zeker min 10 graden. In de Alpen is het met min 20 graden extreem koud. In Zuid-Duitsland en delen van Oostenrijk sneeuwde het donderdag al zo veel, dat de Duitse Weerdienst code rood afgaf voor een groot deel van het zuiden (code paars is de hoogste waarschuwingscategorie). Hierdoor kunnen de doorgaande wegen plaatselijk slecht berijdbaar zijn: zie de website van de ANWB.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>