Legervliegtuig met beroemd Russisch Koor neergestort

Zondagochtend is een Russisch militair vliegtuig neergestort in de Zwarte Zee, met 84 passagiers en acht bemanningsleden aan boord. Onder de passagiers waren 64 leden van het beroemde Russische legerkoor Alexander Ensemble, negen journalisten en cameramensen en Elizaveta Glinka, als Dr. Lisa beroemd in Rusland om haar hulp aan oorlogsslachtoffers.

Het toestel was opgestegen uit Sotsji en was onderweg naar Latakia in Syrië, waar het koor op een Russische basis in Syrië een nieuwjaarsconcert zou geven.  Kort na opstijgen is het vliegtuig neergestort. In de Zwarte Zee zijn brokstukken en één lichaam gevonden op 1,5 kilometer van de kust op 50 tot 70 meter diepte. Waarschijnlijk heeft niemand de crash overleefd. Volgens het Kremlin is het nog te vroeg om te zeggen wat de oorzaak van de crash was.

Het Alexander Ensemble werd in 1928 opgericht door Alexander Alexandrov (1883-1946) die in 1943 het Russische volkslied componeerde. Na een aantal jaren kreeg het koor en eer orkest en een dansgroep bij. Het repertoire omvat circa 2000 werken, waaronder Russische volksliederen en marsen en klassiekers uit de popmuziek.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Legervliegtuig met beroemd Russisch Koor neergestort

  1. John Hirst

    Mijn hart huilt.. woorden schieten te kort.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>