Paniek in vliegtuig na grap over ebola

In een vliegtuig brak paniek uit nadat een grappenmaker riep dat hij ebola had. ‘Ik ben ik Afrika geweest’, zou de Amerikaan hebben groepen, ‘You’re all screwed!‘ Onder de meer dan 200 passagiers in het toestel zou paniek zijn uitgebroken. Op dat moment was het vliegtuig, dat was vertrokken vanuit Philadelphia, begonnen aan de landing in de Dominicaanse Republiek.

De autoriteiten van het eiland isoleerden het toestel ruim een uur en de zogenaamde ebolapatiënt werd door het personeel in beschermende pakken uit het toestel gehaald. Al gauw bleek hij niet besmet te zijn met ebola. Zelf dacht hij dat het ‘een leuke grap was die niet zo serieus zou worden opgevat’, maar de eigenaar van het vliegveld noemde het ‘smakeloos’.  De lokale hotel- en toeristenbond is bang dat toeristen door dergelijke incidenten wegblijven en gaan bij de autoriteiten eisen dat de man ‘onmiddellijk wordt gedeporteerd naar zijn thuisland’, aldus de onderdirecteur van de organisatie.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>