9/11 – zestien jaar geleden

Maandag 11 september herdenken de Amerikanen ‘nine eleven‘, de naam die zij gaven aan de ramp op 11 september 2001. Het is 16 jaar geleden dat twee Boeings de Twin Towers in New York doorboorden, een derde toestel het Pentagon in Washington ramde en een vierde in een weiland in Pennsylvania neerstortte. Bijna 3.000 mensen kwamen daarbij om. Terreurorganisatie al-Qaida eiste de verantwoordelijkheid op.

Het luidde het begin van de 21e eeuw in: het 9/11 tijdperk , de strijd tussen redelijkheid en fanatisme. Na de val van de muur en het einde van de koude oorlog leek een wereld zonder conflicten grijpbaar, maar deze aanslag viel die droom in duigen. CNN besteedde uitgebreid aandacht aan het sterk toegenomen gevoel van angst onder de Amerikanen. Op Ground Zero in New York, de plek waar de Twin Towers stonden, zijn de Freedom Towers verrezen en staat het National 9/11 Memorial Museum. Daar zullen familieleden en politici bijeenkomen om de slachtoffers te herdenken.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>