Parijs: man rijdt in op militairen: zes gewonden

In Levallois-Perret, een voorstad ten noordwesten van Parijs, is vanochtend rond 8.15 uur een auto ingereden op een groep militairen. Daarbij zijn zes militairen gewond geraakt, van wie drie ernstig, maar ze zijn niet in levensgevaar. Volgens de burgemeester van de voorstad was de actie ‘zonder twijfel opzet’. 

Volgens hem stond de bestuurder buiten de kazerne te wachten tot de militairen naar buiten kwamen. Daarna reed hij op hen in. De politie is op zoek naar de bestuurder en een donkere BMW en hoopt ze op camerabeelden te identificeren. De militairen zijn betrokken bij ‘Opération Sentinelle’, die startte na de terroristische aanslagen in Parijs van 2015 om doelwitten te beschermen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>