Australië: aanslag op vliegtuig verijdeld

In Australië is de aanslag op een vliegtuig verijdeld. Dat heeft de Australische politie met de arrestatie van vier verdachten weten te voorkomen, aldus premier Turnbull. Zaterdag werden in bij huiszoekingen in en om Sydney vier mannen opgepakt. Ze wilden een zelfgemaakt explosief gebruiken. 

Volgens de politie zijn het geradicaliseerde moslims. De politie kon niet zeggen waar ze hun aanslag wilden plegen. Komende maanden zullen extra veiligheidsmaatregelen gelden op alle Australische luchthavens. Passagiers zullen rekening moeten houden met extra lange wachttijden, zei de premier.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>