Aanval wildpark Congo: Nederlanders veilig

In Congo hebben gewapende mannen zaterdag een aanval gepleegd op het wildreservaat Okapi Wildlife Reserve. Een Amerikaanse journalist en twee rangers worden vermist. Er waren ook Nederlanders bij betrokken, maar het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft bevestigd dat zij in veiligheid zijn. Volgens Reuters gaat het om twee Nederlandse journalisten, maar dat wil het ministerie niet bevestigen.

Aanvankelijk waren er tien vermisten. Een aantal vermiste Congolese rangers is gevonden. Of de andere drie worden vastgehouden, is niet duidelijk. De aanval was in Bapela, niet ver van de stad Mambasa in het noordoosten van Congo. Daar vinden geregeld ontvoeringen plaats. De daders is het vaak om losgeld te doen.

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>