Dader steekpartij zou hebben gehandeld in opdracht van IS

In de Egyptische badplaats Hurghada aan de Rode Zee zijn zeker twee toeristen doodgestoken en vier anderen gewond geraakt tijdens een aanval door een man met een mes. De dader zou in opdracht van IS hebben gehandeld. Hij zou via internet contact hebben gehad met IS-extremisten die hem maanden buitenlandse toeristen aan te vallen.

De overleden slachtoffers waren Duitse toeristen. Volgens het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken zijn er geen Nederlanders onder de gewonden.  De aanvaller zwom van een openbaar strand naar het Zahabia Hotel, stak daar vier mensen neer en verwondde daarna nog twee mensen bij het naast gelegen resort Sunny Days El Palacio. De man is opgepakt. Over zijn motief is nog niets bekend. Beide hotels beschikken over een privé-strand in Hurghada. Begin vorig jaar waren vakantiegangers ook het slachtoffer van een aanslag in de badplaats

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>