Parijs: bestelauto rijdt in op politiebus op Champs-Élysées

Op de Champs-Élysées in Parijs is maandagmiddag een bestelauto ingereden op een politiebus. De auto vloog daarna in brand en de bestuurder is om het leven gekomen. In de auto lagen wapens en een gasfles, aldus Franse media. Het is niet duidelijk of hij door de politie is gedood of door de brand is omgekomen.

De minister van Binnenlandse Zaken spreekt van een poging om een aanslag te plegen. De bestuurder was een bekende van de inlichtingendiensten. De speciale anti-terrorisme-eenheid van het Franse Openbaar ministerie heeft de zaak in onderzoek. Voorlopig is de boulevard afgesloten en zijn metrostations dicht. Het is nog niet duidelijk of het om een gerichte actie ging. In april was er een aanslag op dezelfde Parijse boulevard: toen opende een man het vuur op wachtende agenten. Daarbij kwam een politieman om het leven en raakten twee anderen gewond. De dader werd doodgeschoten.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>