Meerdere aanslagen op trajecten S-Bahn in heel Duitsland

In Duitsland is vannacht gericht brand gesticht op meerdere trajecten van de S-Bahn: op zeker dertien plekken in Berlijn, Leipzig-Dresden-Chemnitz, het Ruhrgebied (Keulen en Dortmund), Bremen en Hamburg zijn kabels en elektriciteitshuisjes in brand gezet. Het regionale treinverkeer heeft er danig last van en duizenden forenzen hebben vertraging opgelopen.

Amper drie weken voor de G20-top in Hamburg (op 7 en 8 juli) hebben onbekenden moedwillige brandaanslagen gepleegd: de politie gaat uit van links-extremisten. Het links-extremistische portaal linksunten.indymedia heeft maandagochtend gemeld ‘kabels langs meerdere hoofd-spoortrajecten in brand te hebben gezet.’ En verder: ‘We hebben ingegrepen in het zenuwstelsel van het kapitalisme’. Inlichtingendiensten doen onderzoek naar de zaak. De autoriteiten houden rekening met meerdere acties. In Hamburg worden tot honderdduizend demonstranten verwacht. Dergelijke aaslagen uit de extreem-linkse hoek waren er in het verleden vaker.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>