Explosie kleuterschool China was aanslag met zelfgemaakte bom

In de Chinese stad Fengxian, ten zuiden van Shanghai in de oostelijke provincie Jiangsu, zijn bij een explosie bij de ingang van een kleuterschool zeven mensen omgekomen en zeker 65 mensen gewond geraakt. De explosie blijkt een aanslag met een zelfgemaakte bom te zijn geweest. Acht gewonde slachtoffers zijn er slecht aan toe. Onder de slacht offers waren veel ouders die aan het eind van de schooldag op hun kinderen stonden te wachten. 

De dader – een 22-jarige man – kwam zelf ook om het leven, aldus de Chinese staatstelevisie. Zijn motief is niet bekend. Hij was te zien op beelden van de bewakingscamera’s. Met behulp van die beelden en DNA-onderzoek kon de politie hem identificeren. In zijn nabijgelegen woning is materiaal gevonden voor het maken van het explosief. Op de muren stonden de karakters voor dood en onheil. Volgens de politie leed hij aan een aandoening die last van duizeligheid veroorzaakt. In China zijn in het verleden vaker gerichte aanslagen op schollen gepleegd, vaak door verwarde daders of mensen die met plaatselijke bestuurders in conflict waren.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>