Schietpartij Parijs lijkt Le Pen in de kaart te spelen

Donderdagavond werden op de Champs Élysées in Parijs drie politieagenten beschoten. Eén van hen is omgekomen, twee raakten zwaargewond. Ook een vrouw raakte gewond. De schutter dader is gedood. IS heeft de daad al opgeëist. De dader – volgens IS een Belg die in het oosten van Parijs woont – was bekend bij de veiligheidsdiensten.

Zo vlak voor de eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen lijkt de extreemrechtse Marine le Pen garen bij te spinnen bij de terreuraanslag in het hart van de Franse hoofdstad. Zondag 23 april is de eerste ronde en op 7 mei de tweede. Eerder werd bekend dat er 50.000 extra manschappen aan agenten en militairen de straat opgaan. Niet genoeg voor Le Pen: zij eist law and order en wil extremistische moslims hard aanpakken, wil herinvoering van grenscontroles en wil dat buitenlanders die door veiligheidsdiensten worden gevolgd, het land uit worden gezet.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>