Franse verkiezingen: 50.000 extra beveiligers

Tijdens de Franse verkiezingen zijn er meer dan 50.000 extra agenten en militairen op de been om de kandidaten van de verkiezingen in Frankrijk te beschermen. De eerste verkiezingsronde is zondag 23 april, de tweede op zondag 7 mei. De overheid neemt de extra maatregelen na de arrestatie van twee geradicaliseerde moslims dinsdag in Marseille.

Daarmee zou een aanslag in de verkiezingstijd zijn voorkomen. Het is niet duidelijk wie het doelwit van de aanslag was. De kandidaten worden al sinds januari beveiligd, maar volgens de minister van Binnenlandse Zaken is de terroristische dreiging nu ‘groter dan ooit: iedereen is in opperste staat van paraatheid.’ Sinds de aanslagen in november 2015 geldt in Frankrijk de noodtoestand. Tot nu toe speelde het thema terrorisme geen prominente rol tijdens de campagne, maar is weer helemaal terug op de agenda.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>