Duitsland: rechtsextremisten dreigen met meer terreur

Het lijkt er steeds meer op dat de terreuraanslag op de spelersbus in Dortmund het werk was van rechtse extremisten. Er is een nieuwe brief opgedoken, waarin de aanslag wordt opgeëist en waarin wordt gewaarschuwd voor meer terreur. De mail kwam binnen bij de redactie van de Duitse krant Der Tagesspiegel. De schrijver vergelijkt zich met Hitler en gaat tekeer tegen de multiculturele samenleving.

De aanslag in Dortmund zou ‘een laatste waarschuwing’ zijn en op 22 april ‘zal het bloed vloeien’, staat in de mail: ‘de groep staat paraat in Keulen. Op die dag vindt in Keulen het partijcongres plaats van de anti-immigratiepartij AfD. Er worden tienduizenden tegendemonstranten verwacht. Vrijdag werd al bekend dat Duitse veiligheidsdiensten er rekening mee houden dat rechtsextremisten of voetbalhooligans achter de aanslag in Dortmund zaten.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>