Verdachte aanslag Dortmund is van IS, maar waarschijnlijk niet de dader

Gisteren werd in Dortmund een man opgepakt die ervan werd verdacht de aanslag op de spelersbus van Borussia Dortmund te hebben gepleegd: een 26-jarige Irakees. Het Duitse Openbaar Ministerie heeft nog geen bewijs in die richting, maar weet wel dat de verdachte zich drie jaar geleden bij IS aansloot en in Irak een eenheid van de terreurgroep zou hebben aangestuurd.

Lidmaatschap van IS is strafbaar: daarom blijft hij langer in voorarrest zitten. De verdachte zou begin vorig jaar vanuit Turkije naar Duitsland zijn gereisd en vanuit daar contact hebben onderhouden met andere IS-strijders. Het Duitse OM heeft nog een tweede verdachte op het oog, maar ook tegen hem lijkt geen hard bewijs te zijn. Beide verdachten staan bekend als salafisten. Het lijkt er dus op dat de echte aanslagplegers nog vrij rondlopen. Dinsdagavond ontploften bij de spelersbus van Borussia-Dortmund drie explosieven met metalen pinnen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>