Aanslag op spelersbus Duitsland mogelijk islamitische of extreem linkse achtergrond

In de buurt van de spelersbus van Borussia Dortmund zijn dinsdagavond in Dortmund drie explosies geweest. Zeker twee mensen raakten gewond. ‘Naar alle waarschijnlijkheid’ gaat het om een terreurdaad. De Duitsers zouden die avond aantreden tegen AS Monaco, in de eerste kwartfinale van de Champions League. De bus was onderweg naar het stadion van Borussia. De wedstrijd werd uitgesteld tot woensdag.

Na het incident werden twee brieven gevonden. Een van de brieven kan wijzen op ‘een islamitische achtergrond’. Daarin wordt verwezen naar de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn afgelopen december en de inzet van Duitse straaljagers in de strijd tegen IS in Syrië. Volgens Duitse media zou de brief – overigens zonder IS-symbolen – melden dat nu ook sporters en andere prominenten in Duitsland en ‘andere kruisvaarderslanden’ op een ‘dodenlijst van IS’ staan. Speurders vonden nog een tweede brief die uit het ‘antifascistische milieu’ (extreem links) zou komen. De onderzoekers benadrukken dat er nog geen zekerheid is over de achtergrond van de aanslag: extreem links of islamitisch.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>