Stockholm: hoofdverdachte bekent en appte over ‘mislukte’ aanslag

De hoofdverdachte van de aanslag in Stockholm afgelopen vrijdag heeft zijn terroristische daad bekend. Toen hij met een vrachtwagen een drukke winkelstraat inreed, kwamen vier mensen om het leven en raakten vijftien mensen gewond. De 39-jarige Oezbeek ‘accepteert dat hij daarvoor naar de gevangenis gaat’, aldus zijn advocaat. 

De dader vroeg in 2014 een verblijfsvergunning aan in Zweden, maar die werd vorig jaar afgewezen. Volgens de Zweedse politie sympathiseerde hij met onder meer IS. Volgens Zweedse media zou hij WhatsApp contact hebben gehad met een IS-strijder uit Tadzjikistan. De conversatie zou zijn gepubliceerd op een IS-forum. ‘Het ging slecht, ik ben over een paar mensen heengereden’, zou hij onder meer hebben ge-appt. De ander gaf hem een compliment en vroeg of de dader een video wilde sturen van de plaats van de aanslag, wat hij daarna deed.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>