Ook Australië gaat ook scherpen controleren vanuit aantal Arabische landen

Na de Verenigde Staten en Groot-Brittannië gaat nu ook Australië strenger controleren op vliegtuigpassagiers uit een aantal Arabische landen, om op die manier moslimterrorisme tegen te gaan. Het gaat om vluchten uit Doha in Qatar en Dubai en Abu Dhabi in de verenigde Arabische Emiraten (VAE).

De Amerikanen en de Britten verbieden alle laptops en andere grotere elektronische apparaten in de cabine. De Australiërs doen dat niet, maar controleren de apparaten extra op explosieven, net als andere bagage. Volgens de luchtvaartbranche zijn de Amerikaanse en Britse maatregelen helemaal niet effectief in de strijd tegen terrorisme.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>