Schietpartij op Franse luchthaven Orly

Op de Franse luchthaven Parijs-Orly is zaterdagochtend een man doodgeschoten toen hij drie militairen had aangevallen en probeerde een geweer van een soldaat af te pakken. Toen de schoten werden gelost, brak er paniek uit in de terminal. Er zijn geen gewonden gevallen.

Eerder in de ochtend was er een schietpartij bij een snelheidscontrole ten noorden van Parijs, naar later bleek door dezelfde man gepleegd. De inlichtingendiensten hadden de man al langer op het oog: hij zou een geradicaliseerde moslim zijn. De schutter ging er vandoor in een gestolen auto. Daarna stal hij een tweede auto die later werd teruggevonden op een parkeerterrein bij het vliegveld. Twee terminals werden ontruimd; in de rest van het gebouw moest iedereen binnen blijven. Passagiers in vliegtuigen die al waren geland, moesten in het toestel blijven zitten. Het andere vliegverkeer werd omgeleid naar luchthaven Charles de Gaulle, de grootste luchthaven van het land.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>