Terroristische aanslag op moskee in Quebec

@Erik Feenstra

In de Canadese stad Quebec vond zondagavond (lokale tijd) een terroristische aanslag plaats bij een moskee. Daarbij zijn zeker zes mensen om het leven gekomen en acht mensen gewond geraakt. Tijdens het avondgebed namen schutters moskee-gangers in de wijk Sainte-Foy onder vuur. Op dat moment waren er meer dan vijftig mensen aanwezig. 

Premier Trudeau spreekt van een terroristische aanslag en noemt het ‘zinloos geweld’. De politie heeft twee verdachten opgepakt. Het zouden studenten zijn, een van hen zou van Marokkaanse afkomst zijn. De moskee was al vaker doelwit. In juni vorig jaar werd voor de deur een varkenskop gevonden; een aantal jaar geleden werd een andere moskee in Quebec besmeurd met varkensbloed.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>