Mogelijke terroristische aanslagen in Frankrijk verijdeld

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de Franse politie zeven verdachten opgepakt tijdens een anti-terrorisme-actie in Straatsburg en Marseille. Daarmee zou een terroristische aanslag zijn verijdeld, aldus de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Bernard Cazeneuve. Hij noemde geen doelwit, maar volgens Le Parisien zou het kunnen gaan om de kerstmarkt in Straatsburg.

De populaire kerstmarkt trekt jaarlijks twee miljoen bezoekers en gaat komende vrijdag open. De opgepakten zijn tussen de 29 en 37 jaar en komen uit Frankrijk. Marokko en Afghanistan. Zes van hen waren niet bekend bij de inlichtingendiensten. Sinds de aanslagen in Parijs van vorig jaar november worden elke maand nog altijd tientallen mensen opgepakt die banden zouden hebben met terroristischer organisaties; in november zouden het er tot nu toe 43 zijn, aldus Cazeneuve.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>