Sydney: ‘IS-symphatisant’ opgepakt na steekpartij

In de Australische stad Sydney is zaterdagmiddag (lokale tijd) een 22-jarige man opgepakt die een willekeurige voorbijganger meerdere malen op straat had gestoken. Bij zijn aanhouding viel hij agenten aan. Daaruit maakt de politie op dat het om een terroristische daad kan gaan, geïnspireerd door IS.

De gearresteerde man heeft ‘een sterke extremistische overtuiging’, aldus een plaatsvervangend commissaris. ’We weten niet in hoeverre hij dit gepland heeft.’ De dader had het slachtoffer achtervolgd en regelmatig geroepen ‘Iemand gaat vandaag sterven’, zei een ooggetuige. Het 59-jarige slachtoffer ligt in kritiek toestand in het ziekenhuis.  De dader was niet bekend bij de politie.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>