Priester vermoord in kerk Noord-Frankrijk

In het Noord-Franse Saint Etienne-du-Rouvray, een gemeente in Normandië in de buurt van Rouen, hebben gijzelnemers in een kerk een 86-jarige priester gedood met een mes en een andere persoon zwaar verwond. De daders werden gedood door speciale eenheden van de politie.

Dinsdagochtend gijzelden twee met messen gewapende mannen een priester, twee nonnen en twee kerkgangers. Een van de nonnen wist te ontsnappen en alarmeerde de politie. Een van de daders was een bekende van de inlichtingendiensten: hij probeerde tot twee keer toe naar Syrië af te reizen en liep rond met een enkelband. Dat melden Franse media op basis van politiebronnen. De actie is nog niet opgeëist, maar president Hollande, die naar de plek des onheils kwam, sprak van een ‘laffe moordaanslag van terroristen die sympathiseren met IS.’ De terreurorganisatie noemde kerken in het westen al vaker terreurdoelen; in Frankrijk zijn kerken, moskeeën en synagogen dan ook extra beschermd. Het Vaticaan noemde de daad ‘barbaars’.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>