Opnieuw aanslag in Duitsland

Opnieuw is de Duitse deelstaat Beieren opgeschrikt door een aanslag. In Ansbach, een stad veertig kilometer ten westen van Neurenberg, is zondagavond een zelfmoordaanslag gepleegd. Een man blies zichzelf op. Twaalf mensen raakten gewond, drie van hen zijn er slecht aan toe. De aanslag vond rond 22.15 uur plaats bij een wijnbar in de oude binnenstad. De dader – een 27-jarige Syrische vluchteling – droeg een rugzak met explosieven en scherpe metalen objecten, wat er volgens de politie op wijst dat hij zoveel mogelijk mensen wilde verwonden.

Voordat hij zich opblies, probeerde hij toegang te krijgen tot een muziekfestival, maar kwam er niet in omdat hij geen kaartje had. Het festivalterrein – waar zo’n 2.500 mensen aanwezig waren – werd na de aanslag geëvacueerd. De politie zette de binnenstad van Ansbach af. De Beierse minister van Binnenlandse Zaken sluit niet uit dat de dader handelde uit naam van IS. De man vroeg twee jaar geleden asiel aan in Duitsland. Normaal krijgen Syriërs zonder meer asiel, maar zijn aanvraag werd afgewezen. De dader zou een bekende zijn van de politie en ‘met drugs te maken hebben gehad’. Hij werd niet uitgezet, vermoedelijk door de oorlog in Syrië en ‘gedoogd’ in Ansbach. De man was suïcidaal, had al twee keer geprobeerd zelfmoord te plegen en was daarom opgenomen geweest in een psychiatrische inrichting.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>