Aanslag in Düsseldorf zou zijn ‘verijdeld’

Het Duitse Openbaar Ministerie zegt met de arrestatie van drie Syriërs een aanslag in Düsseldorf te hebben verijdeld. De drie verdachten zijn in drie verschillende Duitse deelstaten gearresteerd. Een vierde verdachte, ook een Syriër, zit al vast in Parijs. Hij zou inlichtingendiensten verteld hebben over plannen voor een aanslag. Twee mannen zouden zich hebben willen opblazen, waarna de anderen in de menigte zouden schieten, een tactiek die terroristen ook gebruikten in Parijs.

Twee van de verdachten reisden in 2014 op bevel van de leiding van IS naar Turkije en kwamen vorig jaar via de Balkanroute in Duitsland aan. Daar zouden de een derde Syriër hebben overgehaald met hen mee te werken. Bekend was al dat IS het na de aanslagen in Parijs en Brussel ook had voorzien op doelen in Duitsland. De Duitse justitie vond geen aanwijzingen dat de verdachten al bezig waren met concrete voorbereidingen. Ook werd geen verband gevonden met het EK-voetbal, dat volgende week i nFrankrijk begint.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>