Brussel: Salah Abdeslam bij politieactie opgepakt

De meest gezochte terrorist van België, Salah Abdeslam, is vrijdag aan het eind van de middag opgepakt bij een grote politieactie in de Brusselse wijk Molenbeek. Hij zou samen met een tweede verdachte gearresteerd, die op een andere verdieping in het huis zat. Ze zouden allebei door een kogel geraakt en beiden aan een been gewond zijn. Ook zou er een dode zijn gevallen, maar dat is nog niet bevestigd.

Een anti-terreurgroep viel tegen vijf uur een pand binnen in de Vierwindenstraat in Molenbeek, waar Abdeslam zich schuil hield. Bij de actie zijn schoten gelost en granaten gegooid. Na zijn arrestatie is de anti-terreuractie in de wijk nog altijd gaande. Begin deze week werden zijn vingerafdrukken gevonden bij een politie-inval in Vorst. Hij werd gezocht sinds de aanslagen van Parijs in november en wist al die tijd uit handen van de politie te blijven. De in Vorst gedode terrorist bleek een handlanger van Abdeslam te zijn; daardoor werd ervan uitgegaan dat hij een van de twee verdachten die in Vorst wisten te vluchten.  Dit keer hielden de media zich tijdens de politie-actie zich afzijdig, op uitdrukkelijk verzoek van de politie.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>