Brussel opnieuw extra alert na aanwijzingen aanslag

De Brusselse politiebureau’s worden extra bewaakt, omdat er concrete aanwijzingen binnenkwamen voor een aanslag op het hoofdbureau aan de Grote Markt in het centrum van de Belgische hoofdstad. De openingstijden zijn aangepast en het dreigingsniveau is van 2 naar 3 opgeschroefd. De extra maatregelen gelden in elk geval tot en met zondag, dus ook op oudjaar, wanneer er altijd veel mensen naar het centrum komen.

Enkele gemeenten in de regio verbieden uit voorzorg het afsteken van vuurwerk tijdens de jaarwisseling. Afgelopen nacht waren er meerdere huiszoekingen in België, waarbij zes terreurverdachten werden opgepakt. Twee van hen zitten nog vast. Zij zouden aanslagen hebben voorbereid op ‘symbolische plaatsen’ in het centrum van Brussel, waaronder het hoofdbureau van politie. Bij de huiszoekingen zijn geen wapens of explosieven gevonden. De concrete dreiging en de arrestatie van terreurverdachten zouden geen verband hebben met de aanslagen in Parijs.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>