Grootscheepse politie-invallen in Brusselse wijk Molenbeek

In de Brusselse wijk Molenbeek is de politie bezig met een grootscheepse actie. Zwaar gewapende en gemaskerde agenten zijn op de been en er zou zijn geschoten. Zeker één persoon is gearresteerd. Volgens Belgische media zou het de voortvluchtige Abdeslam Salah (26) zijn, de broer van een van de aanslagplegers die vrijdag is omgekomen bij de aanslagen in Parijs, maar dit is nog niet officieel bevestigd. De wijk heeft veel banden met aanslagplegers van Parijs en ook met eerder terreuraanslagen.

Zie ook: Brussel ‘op slot’ vanwege concrete terreurdreiging

In Molenbeek woonde zeker een van de terroristen en mogelijk kwamen ook andere betrokkenen daar vandaan. Elders in Brussel woonde een tweede dader van de aanslagen. Beide daders waren Fransen. Ze zijn beiden in Parijs omgekomen. De twee auto’s die bij de aanslagen werden gebruikt, waren gehuurd door Belgische broers in Molenbeek. Afgelopen weekend waren er ook al invallen in Molenbeek: zondag werden zeven mensen opgepakt. De Belgische jihadist Abdelhamid Abaaoud (28) heeft waarschijnlijk vanuit Syrië opdracht gegeven om de aanslagen in Parijs te plegen. Ook hij komt uit Molenbeek. Mogelijk was hij betrokken bij de terreurcel die in januari werd opgerold in Verviers.

Ambtenaren van de EU in de Europese wijk in Brussel moeten binnen blijven, omdat er een verdachte auto voor een gebouw staat. Een aantal straten is afgezet in verband met een bommelding. De Belgische Explosieven Opruimingsdienst DOVO is uitgerukt om de auto te onderzoeken. Het is niet duidelijk of er een verband met de aanslagen in Parijs is.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>