Duitse politie verijdelt aanslagen rechtsextremisten

De Duitse politie heeft waarschijnlijk aanslagen van rechtsextremisten voorkomen op asielzoekerscentra en moskeeën in Duitsland. Woensdagochtend vielen agenten in de deelstaten Nordrhein-Westfalen, Beieren, Saksen, Rijnland-Palts en Mecklenburg-Vorpommern binnen bij leden van de extreem-rechtse groep Oldschool Society (OSS), die aanslagen zouden hebben beraamd.

Bij de invallen, waarbij zeker 250 agenten betrokken waren, zijn drie mannen en een vrouw gearresteerd, volgens de politie kopstukken van OSS. De politie vond in hun huizen ‘voorwerpen met een grote explosieve kracht’, waarmee de leden mogelijk van plan waren om al snel hun eerste aanslag te plegen. De OSS werd een half jaar geleden opgericht en geldt voorde de Duitse justitie als een terroristische organisatie. Justitie kwam de verdachten op het spoor door informatie van de inlichtingendiensten.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>