Italië rolt terreurcel op die mogelijk een aanslag op het Vaticaan wilde plegen

De Italiaanse politie heeft een islamitische terreurcel op Sardinië opgerold en achttien mensen gearresteerd. Ze worden verdacht van terroristische activiteiten in Pakistan en zouden een aanslag voorbereiden tegen de Pakistaanse regering en de Amerikaanse troepen in Afghanistan, maar mogelijk planden ze ook een aanslag op het Vaticaan.

De terreurcel leefde van smokkel van vluchtelingen naar Italië. Uit telefoontabs zou blijken dat twee van de opgepakten lijfwachten zijn geweest van al-Qaidaleider Osama bin Laden, die in 2011 in Pakistan werd gedood door Amerikaanse troepen. Verder zitten er onder de gearresteerden vermoedelijk enkele daders van de terroristische aanslag op de Meena Bazar in Peshawar in oktober 2009, waarbij honderd mensen omkwamen. Alle verdachten zijn Pakistanen en Afghanen. Volgens de politie volgen vandaag nog meer operaties in andere regio’s van het land. Vanuit Sardinië waren er vertakkingen in zeven provincies in Italië.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>