Frans-Algerijnse student wilde aanslag plegen op kerken bij Parijs

In Frankrijk is afgelopen zondag een 24-jarige Frans-Algerijnse student opgepakt, die van plan zou zijn geweest de dag erop aanslagen op kerken in de buurt van Parijs te plegen. Dat heeft de Franse minister Cazeneuve van Binnenlandse Zaken bekendgemaakt. Franse veiligheidsdiensten hielden hem in de gaten, nadat hij in 2011 en 2014 had geprobeerd naar Syrië te reizen.

Toch was de aanhouding puur toeval: de man had een ziekenhuis gebeld vanwege een schotwond. Daarna deed de politie huiszoeking bij hem en vond meerdere wapens en aanwijzingen voor banden met extremistische groeperingen. Het is nog niet duidelijk hoe de man aan de schotwond kwam. Mogelijk raakte hij gewond bij de overval op een fitness-trainster, die zondagochtend doodgeschoten in haar auto werd gevonden.

[videostrip guid="012032984"]

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>