Franse veiligheidsdienst ‘weet wie daders aanslag Charlie Hebdo zijn’

De Franse veiligheidsdienst zou de drie daders hebben geïdentificeerd die de aanslag pleegden op het satirische weekblad Charlie Hebdo. Dat melden Franse media. Daarbij vielen twaalf doden en elf gewonden. Het zou gaan om drie mannen van 18, 32 en 34 jaar, waarvan de namen bij de politie bekend zijn. Twee van hen zouden broers uit Parijs zijn, met de Franse nationaliteit.

Zie ook: Nederland demonstreert

Ook zou het gaan om twee Syriëgangers die naar Frankrijk zijn teruggekeerd. Na de schietpartij in en bij het kantoor van Charlie Hebdo vluchtte het drietal in een zwarte auto, die later in een buitenwijk van Parijs werd gevonden. Daarop startte de Franse politie een klopjacht. In Parijs werd de hoogste alarmfase uitgeroepen: dat gebeurde nooit eerder in de Franse hoofdstad. President Hollande kondigde voor donderdag een dag van nationale rouw af. Om 12 uur wordt een minuut stilte gehouden. Op overheidsgebouwen hangt de vlag drie dagen halfstok. Op de Place de la République verzamelden zich tienduizenden mensen om te protesteren tegen de aanslag. Ook in andere steden in het land zijn spontane demonstraties. Veel mensen houden een pen omhoog, als symbool van persvrijheid. Ook zijn er veel mensen met het blad Charlie Hebdo, stickers en plakkaten met de tekst ‘Je suis Charlie‘ (ik ben Charlie). Ook in onder meer Amsterdam, Berlijn en Brussel kwamen mensen de straat op.

[videostrip guid="012018465"]

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>